Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao s predstavnicima poduzeća Herkon doo 17. listopada. 2016.

 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je danas s predstavnicima poduzeća Herkon doo Mostar.

Direktor poduzeća Bernard Jovanović upoznao je Predsjednika F BiH s radom poduzeća koje je akreditirano kod Instituta za akreditiranje BiH (BATA-e) i pruža usluge laboratorijskih ispitivanja sa širokim spektrom kemijskih, fizikalnih i mikrobioloških analiza.

Predstavnici poduzeća Herkon u sastavu: direktor poduzeća Bernard Jovanović, predstavnik Uprave i voditelj inspekcijskog tijela Nikola Herceg, voditeljica Inspekcijskog tijela Tanja Lučić, predstavnik Uprave Davor Vasilj, tijekom razgovora su istaknuli brojne probleme u sustavu uvoza i izvoza iz BiH, te mogućnostima poboljšanja u kontroli proizvoda, zaštiti potrošača, a posebno zaštiti zdravstvene ispravnosti proizvoda.

Predstavnici poduzeća Herkon istaknuli su da je potrebna sinkronizacija svih tijela vlasti da akreditirane institucije rade kontrole i izdaju vjerodostojne nalaze. Postojeći sustav nije dobro sinkroniziran i nema pravne kontrole.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara poručio je da se sustav kontrole kvalitete proizvoda mora unaprijediti kako bi se zaštitili kupci u svim segmentima i osigurale pretpostavke za izvoz na zahtjevnija tržišta.