Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara na konferenciji Dijalog političkih stranaka iz središnjih i istočnoeuropskih zemalja i Kine 06. listopada. 2016.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara sudjeluje na konferenciji Dijalog političkih stranaka iz središnjih i istočnoeuropskih zemalja i Kine koja se u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske i Međunarodnog odjela Središnjeg odbora Komunističke stranke Kine, održava u Budimpešti.

Predsjednik Federacije BiH je tijekom konferencije na kojoj sudjeluju visoki dužnosnici iz zemalja regije, istaknuo da globalna inicijativa, kao i niz drugih bilateralnih i multilateralnih inicijativa može pomoći u boljem razumijevanju i povezivanju Europe i Azije, Bliskog i Dalekog istoka u suradnji i stvaranju zajedničkog i koordiniranog odgovora na izazove 21. stoljeća.

U svome obraćanju istaknuo je značaj stranih ulaganja za razvoj Federacije BiH i BiH: “Iz konteksta Bosne i Hercegovine odnosno Federacije BiH, koju predstavljam, svakako iskreno pozdravljam angažman i inicijativu Narodne Republike Kine u zemljama središnje i istočne Europe u područjima kao što su trgovina i ulaganja, turizam te sveučilišna razmjena, a posebice politički dijalozi i forum najznačajnijih političkih stranaka koje imamo danas ovdje .”

Predsjednik Federacije BiH dodao je da je za kvalitetnu suradnju Bosne i Hercegovine s Kinom potreban sveobuhvatan pristup kojim se osigurava najveći mogući učinak, jer je visoka razina koordinacije i povezanosti u svim područjima djelovanja put koji Federacija BiH i BiH i Kina trebaju slijediti kako bi ostvarili uspješnu suradnju.                                             

„Jačanje suradnje u području istraživanja i inovacija ključan je aspekt naših odnosa“ poručio je predsjednik F BiH Marinko Čavara.Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara na konferenciji Dijalog političkih stranaka iz središnjih i istočnoeuropskih zemalja i KinePredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara na konferenciji Dijalog političkih stranaka iz središnjih i istočnoeuropskih zemalja i KinePredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara na konferenciji Dijalog političkih stranaka iz središnjih i istočnoeuropskih zemalja i KinePredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara na konferenciji Dijalog političkih stranaka iz središnjih i istočnoeuropskih zemalja i Kine