Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio čestitku povodom Dana policije i blagdana Sv. Mihovila 29. rujna. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara policijskim službenicama i službenicima uputio je čestitku povodom Dana policije i blagdana Sv. Mihovila. U čestitci stoji:

"Poštovane policijske službenice i policijski službenici, vama koji slavite danas, želim čestitati Dan policije i blagdan vašega zaštitnika Sv. Mihovila!

Vaš posao nije samo zanimanje, to je poziv plemenitog, ali i odgovornog služenja svakom pojedincu, zajednici i općem dobru. Policijske snage su povezane sa svim stanovnicima ove zemlje osiguravajući zakon, mir i sigurnost.

Obilježavajući Dan policije, moramo se sjetiti svih pripadnika policijskih snaga koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, a osobito poginulih i ranjenih. Jednako tako, posebno poštovanje izražavam svima koji su stradali obavljajući svoju dužnost u mirnodopskim uvjetma.

Vaše su zadaće izuzetno zahtjevne, a odgovornost velika, no uvjeren sam da svaku zadaću i svaki izazov koji imate pred sobom možete izvršavati profesionalno.

Svim policijskim službenicama i službenicima želim mnogo uspjeha u svakodnevnom radu i obavljanju ove izuzetno humane dužnosti čiji značaj prepoznajemo tek onda kada nam je potrebna.

Čestitam vam Dan policije!"

Čestitke