Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao s direktoricom Centra za kulturu dijaloga Sanjom Vlaisavljević 12. rujna. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je danas s direktoricom Centra za kulturu dijaloga, Sanjom Vlaisavljević.

Direktorica Vlaisavljević upoznala je Predsjednika Federacije BiH da Centar za kulturu dijaloga njeguje interetnički dijalog među mladima u cijeloj BiH, te svojim primjerom pokazuje kako je moguće ujediniti sve škole pod zajednički program rada u debatama, uvažavajući sve razlike.

Prema riječima direktorice Vlaisavljević, ovaj Centar je jedina organizacija koja kontinuirano realizira svoje aktivnosti u koje su pored 50 škola, uključene i medrese i katolički školski centri.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o planovima Centra za kulturu dijaloga, među kojima je istaknuto obilježavanje velikog jubileja, 20 godina od prvog susreta BiH sa kulturom dijaloga kroz ovaj Centar, za čije su obilježavanje potrebna znatna financijska sredstva.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara istaknuo je kako je neophodna mnogo veća kultura dijaloga u društvu, a izgradnja te osobine kod mladih ima veliko značenje za izgradnju boljeg društva.