PREDSJEDNICA FBiH LIDIJA BRADARA POSJETILA OPĆINU POSUŠJE 01. rujna. 2023.

Današnji posjet započeo je sastankom u uredu načelnika općine Posušje Ante Begića.

 

Predsjednicu Bradara uz načelnika općine dočekali su predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša u Vladi ŽZH Zvonimir Širić i savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar.

 

Na sastanku se razgovaralo o kapitalnim projektima u Posušju koji su u fazi realizacije i planiranim investicijama, kao i cjelokupnoj političkoj situaciji. Načelnik Begić se zahvalio predsjednici Bradara na dolasku u Posušje te istaknuo kako lokalna vlast čini sve što je u njenoj moći da razvija općinu u svim segmentima.

 

Predsjednica Bradara je naglasila važnost suradnje svih razina vlasti u cilju stvaranja boljih životnih uvjeta, prije svega za mlade generacije, čemu općina Posušje može služiti kao primjer.

 

Nakon sastanka predsjednica Bradara je posjetila novu Osnovnu školu u Posušju gdje ju je dočekao ravnatelj Stipe Bešlić.

 

Posjet je završio odlaskom u Vinjane gdje je predsjednica Bradara položila cvijeće i upalila svijeću ispred spomenika hrvatskim braniteljima, a potom obišla obnovljenu područnu Osnovnu školu u Vinjanima.