Predsjednica Bradara sa članovima Udruge policajaca hrvatskih branitelja 03. rujna. 2023.

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara danas je na sastanak primila članove Udruge policajaca hrvatskih branitelja u Bosni i Hercegovini.

Ova udruga osnovana je prije tri godine, prema riječima članova, kako bi promovirala i štitila prava ljudi koji su se među prvima uključili u obranu BiH. Kroz policijsku postrojbu prošlo je oko 2.500 članova, tijekom rata poginulo ih je 150, a ranjeno 450.

Govoreći o svom ratnom putu, pojasnili su kako je njihova ratna postrojba djelovala na području Bosne i Hercegovine, ali je dala svoj doprinos  vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“.

Udruga okuplja umirovljene hrvatske policajce iz središnje Bosne, Neuma, Mostara, Posavine, a priključuju joj se i umirovljeni policajci iz drugih dijelova BiH.

Predsjednici Bradara, koja je već od prije upoznata s njihovim djelovanjem, predstavili su dosadašnje aktivnosti te tijek borbe za, kako su kazali, istinu i priznanje svog statusa ali i iskoristili priliku uputiti poziv za nazočnost na 31. obljetnici utemeljenja policije Hrvatske zajednice-Herceg Bosne.