Predsjednica Bradara sa članovima Geodetskog Društva Herceg Bosne 04. srpnja. 2023.

U tijeku su pripreme za održavanje Kongresa o katastru u organizaciji Geodetskog Društva Herceg Bosne (GDHB). Riječ je o događaju s međunarodnim sudjelovanjem koji se održava svako četiri godine. Ove godine bit će organizirano u Neumu krajem rujna a temeljna odrednica ovogodišnjeg Kongresa je „Zemljišna administracija podloga za ekonomski razvitak”.
Tim povodom, predsjednik Društva Ivan Lesko, predsjednik Skupštine Društva Anđelko Krmek te direktor Federalnog zavoda za geodetske poslove Željko Obradović posjetili su predsjednicu Federacije BiH Lidiju Bradara te predstavili projekt održavanja Kongresa ali i ostale probleme i izazove s kojima se "oblast geodezije" suočava u BiH.

Kako je kazano, na Kongresu će sudjelovati stručnjaci iz Bosne i Hercegovine ali i Hrvatske, Slovenije, Austrije, Makedonije i drugih država a predsjednica Bradara je prihvatila pokroviteljstvo ovog događaja.

Na sastanku je razgovarano o problemima katastra i zemljišnih knjiga, njihove usklađenosti, kao i funkcioniranja Zavoda i Uprave, o registru cijena nekretnina, elektronskom potpisu koji bi ubrzao procese i u ovoj oblasti te drugim temama.