Hanns-Seidel-Stiftung: Panel o izazovima za europski način života 28. lipnja. 2023.

U Mlinima kod Dubrovnika proteklog je vikenda održano 20. izdanje seminara “The European Way of Life at Stake? Democracy, Security, Energy”, koji Hanns-Seidel-Stiftung organizira s Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO).

Na seminaru su i ove godine sudjelovali i mladi lideri iz Bosne i Hercegovine a na panelu o izazovima za europski način života sudjelovala je i Lidija Bradara predsjednica Federacije BiH. Osim predsjednice Bradara, na panelu su raspravljali i Davor Ivo Stier, saborski zastupnik i bivši ministar vanjskih poslova RH, Arnold Kammel generalni tajnik Ministarstva odbrane Austrije i Janez Cigler Kralj zastupnik iz Slovenije. Svečano otvorenje ovogodišnje konferencije organizirano je u Gradskoj vijećnici u Dubrovniku.  
Ovaj seminar je prilika za mlade ljude s izrazitim interesom za diplomaciju i međunarodne odnose da prošire svoje znanje i aktivno sudjeluju u raspravama s prominentnim stručnjacima i drugim polaznicima o aktualnim temama vezanim za EU. Simulacije, radionice, diplomatska potraga za blagom, večera karijera i.dr., čini ovaj tradicionalni seminar idealnom prilikom za umrežavanje i usavršavanje znanja i vještina o vanjskoj politici, europskoj demokraciji, vanjskoj i sigurnosnoj politici, mirovnim pregovorima, neutralnosti, transatlantskim odnosima, energetskoj politici i dr.