Veleposlanik Mađarske na sastanku kod predsjednice Bradara 06. lipnja. 2023.

Veleposlanik Mađarske u BiH nj. e. Krisztián Pósa danas je posjetio predsjednicu Federacije Bosne i Hercegovine Lidiju Bradara.

 
Predsjednica Bradara i veleposlanik Pósa su se složili kako se od aktualnog mandata izvršne i zakonodavne vlasti očekuje puno te izrazili uvjerenje kako će aktualna koalicija izdržati test i odgovoriti pritiscima i izazovima.

 
Razgovarano je i o nužnim reformama od izbornog zakonodavstva do socijalno-ekonomskih reformi. "Vlada Federacije BiH nije nametnuta nego je izglasana u Parlamentu FBiH. Pred njom je velik posao i promjena atmosfere na bolje se već osjeti i nadam se kako će tako i ostati" kazala je predsjednica Bradara te dodala kako su Mađarska i Bosna i Hercegovina dvije dugogodišnje prijateljske zemlje te spomenula neke od konkretnih pomoći i suradnje poput Twinning projekta koji je podrazumijevao potporu parlamentima u Bosni i Hercegovini u poslovima europskih integracija.

Veleposlanik Pósa je istaknuo i brojne druge vidove suradnje pa i konkretne pomoći obrazovnim, kulturnim i brojnim drugim institucijama i ustanovama diljem BiH pa i u vrijeme pandemije, i to s konkretnim donacijama.

Kazao je kako je Mađarskoj stalo da BiH bude punopravna članica EU obitelji ali i da suradnja dvije zemlje bude što bolja pogotovo glede ekonomskih pitanja i gospodarske suradnje.