Predsjednica Bradara otvorila 17. izdanje "Dana Tolise" 31. svibnja. 2023.

Predsjednica Federacije Lidija Bradara otvorila je 17. izdanje kulturno-zabavno-sportske manifestacije "Dani Tolise".

Kazala je kako joj je zadovoljstvo nastaviti tradiciju pokroviteljstva ove manifestaciju koju su podržavali i njezini prethodnici.

Iz ovogodišnjeg programa, prema riječima organizatora, članove udruge Terra Tolis, nikad bogatijeg programa, izdvojila je promociju knjige "Svjedok svjetlosti", monografiju fra Ilije Starčevića, autora Mate Nedića.

"Iznimno važnim smatram ovaj dio vezan za nakladništvo, posebno kada su povijest i tradicija u pitanju jer generacijama koje dolaze važno je da ostavimo i pisane tragove", kazala je predsjednica Bradara te pozvala sve Tolišane i Tolišanke da nastave i dalje promicati lijepe glase o svojoj Tolisi, općini Orašje ali i cijeloj Posavini.

Nazočnima su se na svečanosti otvorenja obratili i Daniel Dominković predsjednik Zaklade Terra Tolis, fra Mario Jurić gvardijan samostana u Tolisi, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, predsjednik Vlade Đuro Topić te generalni konzul RH u Tuzli Ivan Bandić.

Prije svečanosti otvorenja upriličena je posjeta školi Fra Ilije Starčevića u Tolisi.

Podsjećamo, ove se godine obilježava 200. godišnjica osnivanja prve pučke škole u Bosni i Hercegovini koju je upravo u Tolisi izgradio fra Ilija Starčević