Međunarodni kongres kirurga u Vitezu 30. ožujka. 2023.

Kongres kirurga s međunarodnim sudjelovanjem održan ove godine u Vitezu u Franšiznom centru otvorila je predsjednica Federacije Lidija Bradara pozdravivši sve nazočne liječnike a posebno goste iz drugih država među kojima je i prof. dr. Dragan Primorac.

Bradara je posebno pozdravila činjenicu da se jedan ovakav skup održava u Županiji Središnja Bosna te iskazala veliko poštovanje prema ovoj nadasve značajnoj profesiji.

Riječ je o petom izdanju kongresa koji organizira Udruženje kirurga Federacije BiH na čelu sa dr. Mariom Gučaninom-Gazibarićem, šefom kirurgije u bolnici Dr. Mato Nikolić, Nova Bila.

Skoro 200 kirurga iz Bosne i Hercegovine ali i drugih zemalja poput Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Kosova, Bosne i Hercegovine svojim je predavanjima i razmjenom iskustava pokušalo poboljšati kirurgiju u Federaciji BiH.

Ovaj Kongres ujedno je i prvi ovakav događaj koji se odvija na području Središnje Bosne a organizaciju istog pomogle su sve razine vlasti, od državne do općinskih.

Među skoro 200 eminentnih stručnjaka bili su i specijalisti abdominalne, dječje, torakalne, vaskularne, plastično-rekonstruktivne hirurgije/kirurgije,
gastroenterologije i ortopedije.