Počele pripreme za "Dane Tolise" 30. ožujka. 2023.

Tim povodom održan je sastanak sa predstavnicima zaklade „Terra Tolis“ koja stoji iza ovog projekta. Predsjednik Zaklade Daniel Dominković, dopredsjednik Krunoslav Oršolić te član Upravnog odbora Mario Oršolić posjetili su predsjednicu Bradara te predstavili plan za ovogodišnje izdanje, 17. po redu, manifestacije koje će početi 29. svibnja i trajati do 4.lipnja.

Kako su predstavnici Zaklade kazali, svake godine se trude uvoditi nove sadržaje ili poboljšati postojeće koji pak podrazumijevaju razne kulturne, sportske, zabavne, glazbene sadržaje. Osim toga, svake godine Zaklada "Terra Tolis" promovira i knjige u vlastitoj nakladi. Ove godine poseban naglasak bit će na proslavi velike obljetnice - 200 godina od osnutka prve pučke škole u BiH koja je davne 1823. godine osnovana baš u Tolisi.

 
Tolisa, naseljeno mjesto grada  Orašje, ima veliku važnost kada su u pitanju tradicija i kultura ne samo za posavski kraj nego i za cijelu BiH a manifestacija "Dani Tolise" na najbolji način promovira sve ove vrijednosti.