Predsjednica Federacije organizirala sastanak s predsjednicima HDZ-a BiH i SDP-a 30. ožujka. 2023.

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara inicirala je  sastanak predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) dr. Dragana Čovića i predsjednika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Nermina Nikšića, potpisnika dokumenta o smjernicama, načelima i ciljevima djelovanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Dužnosnici su razgovarali o dovršenju procesa uspostave federalne vlasti kako bi se u  Federaciji Bosne i Hercegovine u najskorijem roku omogućila implementacija rezultata Općih izbora te ispoštovali Ustav i rokovi oko uspostave vlasti i osiguralo nesmetano funkcioniranje kao pretpostavka za ostvarenje potrebne stabilnosti i napretka, s obzirom kako federalna Vlada već dugo vremena radi u tehničkom mandatu.

Nužno je pristupiti žurnom uspostavljanju Vlade Federacije te se u tom svjetlu obvezalo kako će se, sukladno načelima i dogovoru, krenuti u pripremu kadrovskih rješenja po svim resorima u Vladi Federacije BiH i drugim institucijama na razini Federacije te osiguravanja jamstva za podršku kroz oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Predsjednica Federacije Lidija Bradara istaknula je zadovoljstvo održanim sastankom i naglasila optimizam u provođenju izbornih rezultata kako bi se u što skorijem roku u potpunosti osiguralo funkcioniranje, stabilnost i opći napredak Federacije Bosne i Hercegovine