Predsjednik FBiH Marinko Čavara potpisao Ukaz o proglašenju Odluke o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Međunarodne banke za obnovu i razvoj i BiH 20. veljače. 2023.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je Ukaz o proglašenju Odluke o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Bosne i Hercegovine za financiranje Projekta Otpornost i konkurentnost u poljoprivredi, koji je usvojio Parlament Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici Zastupničkog doma od 16. veljače 2023. godine i na sjednici Doma naroda od 16. veljače 2023. godine.  

Primarni cilj Projekta je jačanje poljoprivrednih informacijskih sustava, pružanje podrške za poljoprivredu otpornu na klimnatske utjecaje, jačanje lanaca vrijednosti i razvitak produktivnog partnerstva, unaprjeđenje sustava navodnjavanja i odvodnje u svjetlu prilagođavanja na klimatske promjene, jačanje stadnarda kvalitete i sigurnosti hrane, jačanje IT sustava u svrhu povećanja sigurnosti hrane kako bi se izvrđilo usklađivanje i ispunjavanje zahtjeva EU, te pregled i dogradnja veterinarskih IT sustava, dogradnjom fitosanitarnog sustava i sustava za sigurnost hrane.

Ova Odluka stupa na snagu idućeg dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".