Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice osnutka JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar 17. studenog. 2022.

U hotelu Mepas u Mostaru danas je održana svečanost obilježavanja 30. obljetnice osnutka JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

Svečanosti je, uz brojne dužnosnike HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH  izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH, nazočio je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Nazočnima se obratio predsjednik HDZ-a BiH i HNY-a Dragan Čović je uz pozdrave nazočnima čestitao 30. obljetnicu osnutka JP Elektroprivrede HZ HB. Istaknuo je jasnu poruku uloge Elektroprivrede HZ HB za Bosnu i Hercegovinu, primarno za hrvatski narod u BiH i područje na kojemu djeluje.

„Zajedno s upravom Elektoprivrede HZ HB svi oni koji obnašaju dužnosti na izvršnim i zakonodavnim funkcijama u BiH, zajedno sa svim drugim institucijama koji se dotiču sukladno ustavnim nadležnostima područja Elektoprivrede, osmislimo našu strategiju razvoja kako bi se uz 40 godina Elektoprivrede HZ HB, oni koju to budu obilježavali mogli kazati da smo postigli sve ono što je danas vrh u tehnološkom i svakom drugom smislu, kada je u pitanju snabdjevanje električnom energijom i što ona prati“, kazao je predsjednik Čović.

„Sve razvojne komponente moramo sami osmisliti zajedno, i Elektroprenos, i gosti iz drugih elektoprivreda koji su danas ovdje, kao i vi. Nositelji izvršne i zakonodavne vlasti moraju osigurati bržu i bolju izmjenu zakonodavne regulative, koja će pratiti trendove koje danas postoje u svijetu“, istaknuo je među ostalim predsjednik Čović.

Govoreći o globalnim izazovima, recesije i energetskim izazovima, istaknuo je: „niti jedan gospodarstvenik ili gospodarski sustav, na području gdje djeluje Elektroprivreda HZ HB, ne smije osjetiti udare recesijskih izazova koje dolaze u ovom vremenu“, naglasio je predsjednik Čović, te pozvao da se promišlja i karatkoročno i dugoročno.