Predsjednik Federacije BiH posjetio Nacionalnu upravu Papinskih misijskih djela BiH 14. studenog. 2022.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara 14. studenoga posjetio je Nacionalnu upravu Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Primili su ga nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela BiH mons. Luka Tunjić i djelatnica u Misijskoj središnjici s. Davorka Šarić, FDC.

Mons. Tunjić upoznao je Predsjednika Federacije BiH s misijskom djelatnošću Crkve koja ima za cilj evangelizaciju naroda i širenje Radosne vijesti po cijelom svijetu. No, krajnji je cilj, kako je kazao, uvijek spasenje svakog čovjeka.

Upoznao ga je i s radom četiriju Papinskih misijskih djela koja pomažu izvršavati misijski nalog Isusa Krista upućen apostolima prije uzašašća na nebo.

Razgovarali su i o misionarima Crkve u Hrvata koji djeluju u misijskim zemljama. Uz propovijedanje Radosne vijesti oni pomažu ljudima poboljšati uvjete života gradeći škole, vrtiće, ambulante, bunare za vodu, u poljoprivredi… Grade i mostove u užem značenju ove riječi i u njezinu najširem značenju.

Predsjednik Federacije BiH osobno poznaje nekoliko misionara, tako da mu tema misija i misionarskog zalaganja nije strana ni nepoznata.

„Molitva i pomaganje Papinskih misijskih djela dvojac je koji se kroz povijest pokazao itekako uspješan i učinkovit. Za evangelizaciju i spasenje svih ljudi odgovaran je svaki krštenik što često podsjeća i papa Franjo. Na tu nakanu treba moliti i stalno podsjećati. Misijsko djelovanje se rađa iz vjere Crkve ali i jača vjeru Crkve“, kazao je, između ostalog, mons. Tunjić.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je na informacijama i susretu, te obećao pojačati misijski angažman među prijateljima i u svojoj župi Sv. Ante Padovanskog u Busovači.