Čavara na Svečanoj akademiji u povodu obilježavanja blagdana svetog Mihovila - zaštitnika policije 29. rujna. 2022.

Nakon misnog slavlja u Ovčarevu, danas je u Travniku upriličena i Svečana akademija u povodu obilježavanja blagdana svetog Mihovila, u organizaciji MUP-ova: ŽSB, ZHŽ, HNŽ, PŽ i HBŽ, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora. 

Na početku programa, okupljene je pozdravio domaćin, ministar unutarnjih poslova u Vladi ŽSB Feliks Vidović.

"U prethodnom razdoblju susreli smo se s nizom izazova na koje smo na zadovoljavujući način uspjeli odgovoriti. Bez obzira na sve rizike, uspjeli smo implementirati niz projekata, među kojima i projekt sustava video nadzora koji je unaprijedio kvalitetu rada MUP-a, prešli smo na digitalni način komunikacije, te smo dobar dio financijskih sredstava uložili u infrastrukturu", kazao je ministar Vidović.

Okupljenima se obratio i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara koji je čestitao Dan policije i blagdan svetog Mihovila svima koji slave.

"Čestitam na ovoj tradiciji koja se dugi niz godina održava, da, zajedno s našim ministarstvima unutarnjih poslova organiziramo ovo jedno zajedništvo u povodu blagdana svetog Mihovila. Na današnji blagdan, prisjećamo se i poginulih i umrlih policajaca koji su obavljali ovaj važan i častan posao", kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Čestitku pripadnicima policije uputio je i zamjenik ministra obrane BiH Mijo Krešić, a svečanost obilježavanja blagdana svetog Mihovila svojim izvedbama uveličao je vokalni sastav "Lašvanske dive".