Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na obilježavanju 30. obljetnice Specijalne jedinice policije Livno 09. kolovoza. 2022.

U organizaciji Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Livno i MUP-a Hercegbosanske županije danas je u Livnu obilježena 30. obljetnica Specijalne jedinice policije Livno. 

Obilježavanje je započelo svečanim misnim slavljem u crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu.

Nakon mise, uslijedilo je paljenje svijeća i polaganje vijenaca kod spomen-obilježja sv. Mihovila u Livnu.

Prigodno su vijence položili predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, prva zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto, predsjednik ŽO HDZ BiH Hercegbosanske županije Dragan Konta, te gradonačelnik Grada Livna Darko Čondrić.

Borjana Krišto, kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, u svom obraćanju je istaknula nemjerljivu važnost današnjeg posebnog dana.

"Očuvanje vrednota Domovinskog rata, zaštita hrvatskih branitelja, ratnih vojnih invalida, obitelji poginulih i nestalih, njihova statusa u društvu ključna su pretpostavka očuvanja dostojanstva Domovinskog rata i vrednovanja njegova značaja u stvaranju slobode i jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH. Ponos, vjera i hrabrost te sposobnost i odlučnost hrvatskog specijalca doprinijeli su da Specijalna policija bude neizostavan dio sustava koji je u neizmjernom zajedništvu i jedinstvu obranio hrvatske prostore u Bosni i Hercegovini, a samim time i Bosnu i Hercegovinu", zaključila je kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Nakon svečanog dijela, uslijedilo je predstavljanje spomenice „Domovini vjerni“, te druženje veterana Specijalne policije i uzvanika.