Bobovac: Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na Molitvenom danu za Domovinu 23. listopada. 2021.

Dvadeseti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i XVIII. hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga upriličeno je danas, 23. listopada.

U Molitvenom pohodu na kraljevski grad Bobovac, koji se nalazi na području župe Kraljeva Sutjeska, sudjelovao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, te zamjenik ministra obrane BiH Mijo Krešić, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, izaslanica u Domu naroda PS BiH Marina Pendeš i drugi dužnosnici sa svih razina vlasti.

Misno slavlje na Bobovcu predslavio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, a propovijedao je nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini mons. dr.Tomo Vukšić.

Uvodeći u misno slavlje kardinal Puljić pozvao je na izgradnju mira koji se temelji na pravdi i jednakopravnosti te istaknuo: "Molimo danas za ovu Domovinu, gdje smo kod kuće, da bude prožeta mirom, slogom i zauzetošću".

Na početku propovijedi nadbiskup Vukšić kazao je kako su molitveni pohod za domovinu na Bobovac vjernici Sarajevske nadbiskupije započeli prije dva desetljeća, a dvije godine nakon toga pridružili su im se katolici pripadnici Oružanih snaga i snaga reda.  Propovjednik je pritom naglasio kako smo ove godine okupljeni i ujedinjeni tom plemenitom nakanom na dvadesetom molitvenom pohodu Nadbiskupije, odnosno na osamnaestoj molitvi katolika koji služe u Oružanim i redarstvenim snagama i nadležnim ministarstvima i upravama, te podsjetio kako su se, kroz proteklo vrijeme ovim dvjema grupama vjernika pridružili mnogi drugi pojedinci, branitelji, organizirana društva, povijesne udruge, predstavnici vojnih dušobrižništava iz Republike Hrvatske i Slovenije, diplomatski i vojni predstavnici u BiH, a svoj doprinos dali su i pridruživali se u molitvi također predstavnici lokalne vlasti, svećenici, redovnice, bogoslovi, sjemeništarci, pjevački zborovi i brojni ostali dobronamjerni ljudi.