Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio Općinu Orašje 09. lipnja. 2021.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je Općinu Orašje i tom prigodom razgovarao s općinskim načelnikom Marijanom Oršolićem.

Ovo je prvi posjet Predsjednika Federacije BiH novoizabranom općinskom načelniku Oršoliću od preuzimanja mandata nakon Općinskih izbora 2020. godine. 

Na sastanku s načelnikom Oršolićem, Predsjednik Federacije BiH razgovarao je o aktualnom stanju na području općine Orašje. 

Načelnik Oršolić upoznao je Predsjednika Federacije BiH da je projekt dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića Pčelica u završnoj fazi, rekonstrukcija Kino dvorane Orašje u drugoj fazi, te da su u tijeku i radovi na izgradnji prečistača pitke vode u Kostrču, kao i nove zgrade Doma zdravlja. Među budućim planovima i projektima, načelnik Oršolić istaknuo je kako na obali rijeke Save planira izgraditi pristanište za male turističke brodove i čamce, odnosno malu riječku luku - sportsku lučicu.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je zadovoljstvo realiziranim projektima i potporu aktivnostima koje će pridonijeti poboljšanju uvjeta za život svakog stanovnika u općini Orašje.