Svečano obilježen Dan općine Kreševo 15. kolovoza. 2018.

Sinoć je u dvorani HKD „Napredak“ u Kreševu upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća Kreševo u prigodi obilježavanja Dana općine Kreševo.

U prigodnom obraćanju,  predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao je Dan općine dužnosnicima i stanovnicima općine Kreševo. 

"Čestitam vam Dan općine, a svima koji slave Veliku Gospu kao svog patrona želim da proslave u najboljem duhu tog blagdana. Čestitam vam i na realiziranim projektima, te izražavam zadovoljstvo što sam dijelom bio uključen u realizaciju većine krucijalnih projekata za općinu Kreševo.", istaknuo je Predsjednik Federacije BiH.

Govoreći o projektima realiziranim u proteklih godinu dana Renato Pejak, načelnik općine, naveo je završetak izgradnje puta Kreševo-Tarčin, ulaganja u Sportsku dvoranu, izgradnju igrališta, povećanje potpore svakom novorođenom Kreševljaku, povećanje broja stipendija ali i izgradnju zgrade Muzeja Franjevačkog samostana.

„Najvažniji projekat za Kreševo je rekonstrukcija regionalnog puta Kiseljak- Kreševo u koji će biti uložena 2,5 milijuna KM.“, istaknuo je načelnik Pejak. 

Svečana sjednica Općinskog vijeća Kreševo završila je podjelom nagrada Kreševljacima koji su pokazali osobitu kreativnost i volju u uređenju svog životnog prostora, dvorišta, terasa i naselja. Program su svojim nastupima upotpunili i Mješoviti zbor HKD „Napredak“ pod ravnanjem Marije Pervan te mladi članovi folkorne sekcije spomenutog društva koji su izveli pjesme i plesove Kreševa.