Predsjednik FBiH primio u posjet veleposlanicu Kraljevine Španjolske u BiH 22. travnja. 2015.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara primio je u posjet veleposlanicu Kraljevine španjolske u BiH Mariu Auroru Mejiu Errasquin.

Veleposlanica Errasquin istakla je da je ovaj prijemni susret ujedno i oproštajni, obzirom da se uskoro vraća u Kraljevinu španjolsku, gdje je očekuju novi zadaci kao djelatnice u Ministarstvu vanjskih poslova svoje zemlje.

Vjerujem da ćete u sljedeće četiri godine pridonijeti boljem stanju FBiH i da će moj nasljednik zateći puno uređeniji sustav u FBiH. Kraljevina španjolska će se i dalje zalagati za kretanje BiH ka pozitivnim promjenama i euroatlanskim integracijama., poručila je veleposlanica Errasquin.

Također, istakla je potrebu informiranja javnosti o važnosti pristupanja Europskoj uniji i prednostima koje će koristiti svim građanima Bosne i Hercegovine.

Predsjednik FBiH zahvalio se Kraljevini španjolskoj na dosadašnjoj potpori, i veleposlanici Errasquin na osobnom zalaganju za unapređenje svekupnih odnosa dviju zemalja.

Na sastanku je razgovarano i o važnosti uspostavljanja mehanizma koordinacije, provođenja socio ekonomskih reformi i ojačavanja pravnog i sigurnosnog sustava u BiH.

Diplomatski odnosi