Posjet Općini Novi Travnik 22. lipnja. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić posjetili su Općinu Novi Travnik i tom prigodom razgovarali s načelnikom Općine Refikom Lendom i predsjedateljem Općinskog vijeća Fabom Stanićem. 

Na sastanku je razgovarano o projektima koji su od velikog značaja za općinu Novi Travnik, s posebnim osvrtom na projekt izgradnje Brze ceste.
Predsjednik Federacije BiH izrazio je zadovoljstvo suradnjom općinske i federalne vlasti, istaknuvši kako je federalna razina, svojom potporom u realizaciji značajnih projekata, pokazala kako je spremna pomoći lokalnoj zajednici u rješavanju određenih pitanja koja nije u mogućnosti riješiti sa svog proračuna.
Tijekom sastanka, federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i općinski načelnik Refik Lendo potpisali su Ugovor o sufinanciranju projekta "Utopljavanje Doma kulture u Novom Travniku ", za čiju realizaciju je Federalno ministarstvo prostornog uređenja izdvojilo 50 000 KM. 

Sudionici sastanka u Općini bili su i izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednica OO HDZ-a BiH Novi Travnik Zdenka Džambas i član Odbora za očuvanje nacionalnih spomenika BiH i predsjednik ŽO HDZ-a BiH ŽSB Radoje Vidović.

Nakon sastanka u Općini, upriličen je i obilazak zgrade JU "Dom kulture" u Novom Travniku.