Svečano proslavljen blagdan sv. Ante Padovanskog i patron župe Busovača 13. lipnja. 2018.

Središnjim misnim slavljem u dvorištu župne crkve u Busovači, svečano je proslavljen blagdan sv. Ante Padovanskog, patrona i zaštitnika župe Busovača.

Među mnogobrojnim hodočasnicima, u svečanom misnom slavlju sudjelovali su hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, dopredsjednik Sabora RH Milijan Brkić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara te brojni dužnosnici sa svih razina vlasti u BiH.

Misno slavlje predvodio je fra Šimun Bilokapić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. U svojoj propovijedi, fra Bilokapić govorio je o radosti, istaknuvši kako je radost najčešća riječ u Bibliji i sastavni dio, ne samo današnje proslave patrona župe, već i naših života. Istaknuo je kako, unatoč tome što su naše društvo, kultura i civilizacija u kojoj živimo obilježeni poviješću, strahom i zabrinutošću, i dalje trebamo biti radosni, pronalaziti radost u svojim životima, svojim bližnjima i dragim osobama.

Župnik fra Zoran Jaković zahvalio je hodočasnicima i dužnosnicima  na dolasku i sudjelovanju u središnjem misnom slavlju te im poželio ugodan boravak u Busovači.