Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio Gradačac 31. svibnja. 2018.

Prigodom posjeta Gradačcu, Predsjednik Federacije BiH razgovarao je s načelnikom općine Gradačac Edisom Dervišagićem i vijećnikom u Općinskom vijeću Gradačac Marijanom Šimićem o aktualnoj političkoj situaciji i odnosima u općini.

Predsjednik Federacije BiH izrazio je zadovoljstvo suradnjom na lokalnoj razini u Gradačcu između vijećnika HDZ-a BiH i načelnika općine.

Načelnik Dervišagić zahvalio je za potporu projektima koji su važni za Gradačac, a koji su dugo čekali na suglasnost federalnog Parlamenta i koje je Predsjednik Federacije BiH potpisao.

Na sastanku je dogovorena buduća suradnja na temelju uvažavanja pozicija koje ima općina Gradačac, te je izraženo zadovoljstvo obnovom kuća povratnika, prvenstveno Hrvata, iako su određene strukture s više razine smatrale kako Gradačac nije povratničko mjesto i zbog toga nisu udovoljavali zahtjevima za obnovu kuća.

O stanju u župi Sv. Marka Evanđelista i projektima obnove župne crkve, Predsjednik Federacije BiH razgovarao je s župnikom Hrskanovićem koji je istaknuo kako je župa ustanovljena 1868. godine na 1800. godišnjicu rođenja sv. Marka i ove godine proslavlja 150. godišnjicu od utemeljenja.