Svečano obilježen Dan općine Usora i Dan 110. brogade HVO-a Usora 15. svibnja. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je danas u svečanosti obilježavanja Dana općine Usora i Dana 110. brigade HVO-a Usora. 
Nakon Svete Mise za sve poginule, umrle i nestale branitelje Usore u crkvi Svetog Ante i polaganja vijenaca kod središnjeg spomen obilježja, upriličena je i svečana sjednica u sportskoj dvorani Osnovne škole "Ivana fra Frane Jukića".
U obraćanju nazočnima, načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić istaknuo je projekte koje je općina realizirala u prethodnom razdoblju uz potporu viših razina vlasti te izrazio nadu da će se ta potpora nastaviti i u budućnosti.

"Općinska uprava radi na poboljšanju uvjeta za život u Usori i kao načelnik pozivam sve da ne odustanemo od Usore.  U protekloj godini smo realizirali niz značajnih kapitalnih projekata i vodeća smo općina u Federaciji BiH po porastu uposlenih.", kazao je načelnik Anđelić

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović, uz čestitku za Dan općine Usora i Dan 110. brigade HVO-a Usora, istaknuo je kako će Usora i dalje imati potporu viših razina vlasti u realizaciji projekata koji su od značaja za razvoj i napredak općine Usora. 

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su priznanja i godišnje plakete općine Usora.