Održana tematska sjednica Saborskog Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske „BiH, položaj Hrvata u BiH i europski put BiH“ 10. svibnja. 2018.

Danas je u Hrvatskom saboru u  Zagrebu održana tematska sjednica Saborskog Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske na temu „Bosna i Hercegovina, položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini i europski put Bosne i Hercegovine“, u čijem radu je sudjelovao predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Uvodna izlaganja održali su predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH  prof.dr.sc. Božo Ljubić, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora dr.sc. Miro Kovač i saborski zastupnik i ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željko Raguž, a nazočnima su se obratili i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković.

Odbor za Hrvate izvan Republike Hrvatske planira održati još dvije sjednice, od kojih će se jedna odnositi na povratak prognanika s posebnim naglaskom na područje Republike Srpske.