Svečano otvoren Ured Hrvatske gospodarske komore u Sarajevu 04. travnja. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je svečanom prijamu u prigodi otvorenja Ureda Hrvatske gospodarske komore u Sarajevu u sklopu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Na prijamu, koji je upriličen u Gradskoj vijećnici u Sarajevu,  nazočnima su se obratili: potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

U prigodnom obraćanju nazočnima, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović kazao je kako je BiH,  po svojem zemljopisnom položaju, demografskoj strukturi i gospodarskom potencijalu jedan od najvažnijih partnera Republici Hrvatskoj te druga po redu država u koju investiraju hrvatski ulagači.

„Republika Hrvatska i BiH, osim gospodarske povezanosti, povezani su i prijateljskim odnosima, zbog čega nam je prioritet svakako zajednička investicija. Otvaranje Ureda pridonijet će unapređenju ekonomske suradnje kroz bolje povezivanje  hrvatskih i bosansko-hercegovačkih poduzetnika te kroz intenziviranje bilateralne gospodarske suradnje naših dviju zemalja.“, istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilovi​ć.