Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara susreo se s veleposlanicom Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo 03. travnja. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara susreo se danas s veleposlanicom Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo.

Uz razmjenu mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH i BiH,  posebno je razgovarano o unapređenju odnosa u oblastima gospodarstva i turizma.

Veleposlanica Bo potvrdila je potporu Narodne Republike Kine europskom putu Bosne i Hercegovine i Federacije BiH te istaknula kako postoji veliki interes kineskih tvrtki za investiranje u infrastrukturne i  energetske projekte u Bosni i Hercegovini.  Također je naglasila nedovoljno iskorišteni potencijal suradnje u turizmu i poljoprivredi, a što bi značajno pridonijelo  unapređenju bilateralnih odnosa BiH i NR Kine.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je veleposlanici Bo na njenom osobnom zalaganju za intenziviranje postojeće suradnje. Također, izrazio je uvjerenje da će se dobri odnosi između Narodne Republike Kine i Federacije BiH nastaviti, s ciljem jačanja gospodarstva i stabilizacije ekonomskog stanja u Federaciji BiH.