Upriličen uskrsni prijam u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u Sarajevu 02. travnja. 2018.

U prigodi blagdana Uskrsa, vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić upriličio je svečani prijam u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Svečanom prijamu nazočio je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

U prigodnom obraćanju nazočnima, kardinal Puljić je kazao kako je želja svih doći do procesa pomirenja, praštanja i vraćanja povjerenja, ali da bez istine i pravde nema povjerenja.

„Na Kristovu uskrsnuću se temelji naša vjera i naša nada. Zato želim ne samo nama vjernicima nego svim ljudima da svako vjerničko slavlje jača čovjeka u nadi, ali i osposobljava ga biti više kao čovjek među ljudima ljudskiji. Svi želimo da dođe do procesa pomirenja, praštanja i vraćanja povjerenja. Ali, bez istine i pravde nema povjerenja. Pravo  na moje osobno dostojanstvo, slobode i ljudska i građanska prava, to se ne daje, nego se stvaraju uvjeti da se ta prava ostvaruju. Treba ovu zemlju voljeti i izgrađivati da se svi u njoj osjećaju sigurno. U tom duhu, želim da ovakva druženja stvaraju klimu da slavlje pređe u život.“, istaknuo je kardinal Puljić.