Predsjednik FBiH Marinko Čavara razgovarao sa ravnateljem Studentskog centra Mostar Draganom Mikulićem 17. travnja. 2015.

Sarajevo, 17. 04. 2015. U sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2015, koji se održava od 14. do 18. travnja 2015. godine, Studentski centar Mostar, kao jedan od izlagača, predstavio je maketu budućeg suvremenog kompleksa Studentskog centra Mostar.Predsjednik FBiH Marinko Čavara posjetio je izložbeni štand Studentskog centra Mostar i razgovarao sa ravnateljem Studentskog centra Mostar Draganom Mikulićem.

Studentski centar planira izgraditi dva nova paviljona sa 115 soba i oko 250 ležajeva. Sobe će biti od 18 do 25 kvadrata. Također, u sklopu toga bit će i dvorana za sve dvoranske sportove sa sjedećih 450 fiksnih mjesta i 600 teleskopskih na razvlačenje tribina, te bazen dimenzija 25×12 metara i 220 sjedećih mjesta za gledatelje, kao i svi prateći sadržaji: teretana, sauna i sve ostalo. Sve bi se gradilo u sklopu ova dva stara paviljona i tako da bismo dobili jedan mali grad na dobroj lokaciji čime bi se povećala potražnja za studiranjem u Mostaru., objasnio je ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara izrazio je zadovoljstvo predloženim projektom i spremnost za suradnju na realizaciji izgradnje.

Izgradnja Studentskog centra je inovativan i zanimljiv projekt koji predstavlja pozitivan korak za grad Mostar i BiH uopće. Ovim projektom će se djelomično zadovoljiti potražnja smještajnog prostora za studente koji žele boraviti i stjecati visoko obrazovanje u Mostaru, jednom od najpoznatijih studentskih gradova u BiH i regiji., istakao je predsjednik FBiH Marinko Čavara.