Svečano otvoreno dopisništvo Hrvatske radiotelevizije u Sarajevu 20. veljače. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je sudjelovao u svečanom otvaranju dopisništva Hrvatske radiotelevizije u Sarajevu.

„Posebno mi je zadovoljstvo sudjelovati danas u otvaranju dopisništva Hrvatske radiotelevizije u Sarajevu. Svjedočimo jednoj novoj politici HRT-a, jednom novom vodstvu koje je svjesno važnosti otvaranja dopisništava u BiH i koliko su važne informacije iz Federacije BiH i BiH koje trebaju doći u Republiku Hrvatsku. Posebno me raduje što će pokrivati i vijesti iz Središnje Bosne gdje ja živim. Nakon otvaranja dopisništva u Mostaru, otvaranje i ovog dopisništva u Sarajevu će zasigurno pridonijeti boljem informiranju, kako bi i Hrvati u Republici Hrvatskoj mogli imati točnu i provjerenu informaciju iz BiH. Ne trebamo puno govoriti kako smo se osjećali kad je bilo ugašeno dopisništvo, koliko smo bili razočarani. Mnogi u Republici Hrvatskoj ne znaju kakvo je stanje u BiH i kako žive svi stanovnici, a posebno Hrvati u BiH, posebice s aspekta da Hrvati nemaju konstitutivno pravo na kanal na hrvatskom jeziku, pa čak i na takav način da se na to gleda kao da je to bošnjački vitalni nacionalni interes. Vjerujem da će ovo dopisništvo pridonijeti boljem informiranju javnog mnijenja u Republici Hrvatskoj kako bi potpunije i bolje sagledali stanje u BiH.“, istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić svečano je otvorio dopisništvo HRT-a u Sarajevu, istaknuvši značaj ponovnog otvaranja dopisništva ove medijske kuće u Sarajevu koje će pridonijeti boljem, kvalitetnijem i sveobuhvatnijem izvješćivanju o zbivanjima u Bosni i Hercegovini.