Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u posjet posebnog savjetnika glavnog tajnika UN-a za prevenciju genocida Adama Dienga 08. veljače. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je posebnog savjetnika glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za prevenciju genocida Adama Dienga.

Prilikom posjeta, Dieng je potvrdio potporu UN-a Federaciji BiH i BiH, istaknuvši kako je zapadni Balkan, zbog svoje bolne prošlosti, prioritet ovoj svjetskoj organizaciji u nastojanjima da se na odgovarajući način očuva sjećanje na sve žrtve, i tako izgrade pretpostavke pomirenja.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je UN-u za potporu na izgradnji međusobnog pomirenja u Bosni i Hercegovini i osobno savjetniku glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za prevenciju genocida Adamu Diengi za promoviranje ideje, svijeta bez ratnih zločina, genocida i mržnje. 

„Ne trebamo se umoriti u traženju zajedničkog pravca za sve nas, i u Bosni i Hercegovini i cijelome svijetu, kako bi se naše države razvijale bez sukoba i konflikata. Zahvaljujem UN-u i Vama osobno što radite na tome da pomognete Bosni i Hercegovini ići jednim mirnim putem u sigurnu i svijetlu budućnost.“, istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

 

priopoćenja