Predsjednik FBiH Marinko Čavara nazočio svečanom otvaranju Međunarodnog sajma gospodarstva - Mostar 2015 14. travnja. 2015.

Jedna od najznačajnijih gospodarskih manifestacija, Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2015 svečano je otvoren danas, 14. travnja 2015. godine, s početkom u 11 sati.

Svečanom otvaranju nazočio je i predsjednik FBiH Marinko Čavara. Izuzetno mi je zadovoljstvo biti danas u Mostaru, nazočiti ovoj svečanosti koja promovira gospodarstvo, koje je itekako potrebno u ovom teškom socijalno ekonomskom stanju. Vjerujem da će ovaj sajam omogućiti da strani izlagači ostvare suradnju sa domaćim partnerima, što će rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta koja su nam prijeko potrebna., izjavio je predsjednik FBiH.

Sajam je otvorio predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić koji je u svom obraćanju istakao da je Mostarski sajam najozbiljnija gospodarska manifestacija u BiH koji je u ovim teškim vremenima uspio okupiti veliki broj izlagača.

Partner sajma je Tajvan, zemlja sa velikim gospodarskim potencijalom. Predstavnik Tajvana Tao Wen - lung kazao je da je izuzetna čast biti partner Mostarskog sajma, istaknuvši kako 18 tvrtki iz te zemlje sudjeluje na ovogodišnjoj gospodarskoj manifestaciji.

Direktorica Međunarodnog sajma gospodarstva Dalfina Bošnjak u svom obraćanju je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je sajam nastavio svoj kontinuitet održavanja, unatoč gospodarskoj, socijalnoj i političkoj situaciji u državi.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istakao je da je Međunarodni sajam jedan od simbola i događaja po kojima je Mostar prepoznatljiv. Uz čestitku novoizabranim dužnosnicima na imenovanjima, izrazio je nadu da će nova vlast poboljšati odnos prema jedinicama lokalne samouprave, posebice prema Mostaru.

Svečanom otvorenju nazočio je i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović koji je u izjavi za medije naglasio da se radi o izuzetnoj manifestaciji, jedinoj koja je preživjela u BiH u nemogućim uvjetima.

Nakon svečanog otvaranja, visoki dužnosnici obišli su sajamski izložbeni prostor, a nakon toga je ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda otvorio podsajamsku manifestaciju Sajam drvne industrije.

Na ovogodišnjem, osamnaestom po redu sajmu, na oko 30.000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog prostora, izlagat će 750 izlagača iz BiH i dvadeset drugih država .

Sarajevo, 14. travnja 2015. god.