Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara se sastao s predstavnicima Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH 12. prosinca. 2017.

 

 

Osnovni cilj rada Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH je povećanje broja transplantacija u Federaciji BiH kazano je na sastanku.    

Prestavnici Udruge su izrazili zadovoljstvo novousvojenim izmjenama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja koji otvara mogućnost za veći broj transplantacija u Federaciji BiH te predstavili najvažnije ciljeve rada Udruge: poboljšanje kvaliteta života svih dijaliziranih i transplatiranih bolesnika u FBiH kao i poboljšanje procesa dijalize nabavom novih aparata.  

Također su ukazali na probleme u ovoj oblasti kao i na potrebu podizanja svijesti građana o važnosti darivanja organa za što očekuju potporu svih institucija.  
Zahvalili su Predsjedniku Federacije BiH na dosadašnjoj potpori i izrazili nadu u nastavak suradnje. 

Sastanku su nazočili Tomislav Žuljević predsjednik UDiTB FBiH i predsjednik UDiT SBŽ/KSB, Amela Šiljević predsjednica Udruge UDiTB u Kantonu Sarajevo i član UO UDiTB FBiH, gosp. Muhamed Kadrić predsjednik Udruge UDiTB u ZE-DO kantonu i potpredsjednik UDiTB FBiH.