Predsjednik FBiH Marinko Čavara nazočio uskrsnom prijemu kod kardinala Vinka Puljića 06. travnja. 2015.

Dana, 6.travnja 2015. nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić upriličio je uskrsni prijem u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije, kojemu je nazočio Predsjednik F BIH, Marinko Čavara kao i predstavnici vjerskih zajednica, društveno-političkog , kulturnog života i veleposlanstava u BIH. Nadbiskup Puljić zahvalio se zvanicama na dolasku s posebnim naglaskom na predstavnike ostalih vjerskih zajednica u BIH. Također svima zahvalio na upućenim uskrsnim čestitkama i lijepim željama bilo pismenim putem ili putem medija ili izrečenim u današnjem susretu.

Kardinal Puljić je istaknuo da za ovu godinu ne možemo zaobići radost iščekivanja dolaska Pape Franje 6.lipnja 2015. Iako je jednodnevni pohod, ali je već donio snažnu poruku zauzetosti svjetske javnosti za BIH. Nada se da će odgovorni moćnici ozbiljnije pristupiti rješavanju izgradnje ove zemlje i države, kao normalne kuće za sve njezine stanovnike.

Domaće čelnike pozivam da zaštitimo čovjeka, njegovu imovinu i vladavinu prava, koja je garant sigurnosti. Valja ozbiljno pristupiti programu Euroatlanskih integracija, da ne budemo crna rupa svjetska. Potrebno je ostvariti perspektive otvarajući radna mjesta. Rad vraća čovjeku samopouzdanje i osvarenje, ako od rada živi i svoju obitelj uzdržava. U ime Crkve molim da nam se sačuva imovina koja je nacionalizirana a ne vraća se, jer se uništava i preprodaje, a mi na nju nemamo prava.

Ako je ova država odvojena od Crkve i vjerskih zajednica s kojim pravom netko uvjetuje dobivanje dozvole za crkvu Ustavnim promjenama i reformama? Ono što tražim za sebe valja pošteno priznati i drugima, kako bi se vrednovali jednakopravnosti., poručio je u svom govoru kardinal Puljić.

U duhu radosnog druženja u ovom susretu, katolicima kao i svim kršćanima zaželio SRETAN, RADOSTAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS.
Poželio svima veću hrabrost i opredjeljenje za čovjeka i vrijednost života.