Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na stručnom skupu Unapređenje poslovne klime i konkurentnosti u Bosni i Hercegovini 19. rujna. 2017.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjeluje na stručnom skupu „Unapređenje poslovne klime i konkurentnosti u Bosni i Hercegovini“ koji se u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer održava u Cadenabbiji u Italiji.

Na stručnom skupu sudjeluju predstavnici stranaka koje pripadaju obitelji Europske pučke stranke i sveučilišni profesori ekonomskih znanosti, koji će svako iz svoje perspektive dati doprinos skupu.

U svome izlaganju o temi: Vizija, strategija i politika ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine u cilju unapređenja poslovne klime i konkurentnosti, Predsjednik FBiH je naglasio potrebu za brzom promjenom poslovnog okruženja, a imajući u vidu svu složenost društva u BiH i dosljedno provođenje mjera iz Reformske agende je pozitivan pomak prema političkoj stabilnosti i ekonomskoj konkurentnosti za strana kapitalna ulaganja.

Upravo poboljšanje konkurentnosti poduzeća je ključni izazov koji stoji pred bosanskohercegovačkim gospodarstvom u idućih desetak godina.

Unaprjeđenje poslovnog okruženja te poticanje poduzetništva, bitna je pretpostavka za rast privatnog sektora. To prije svega podrazumijeva uspostavljanje adekvatnog pravnog, poslovnog, socijalnog, sigurnosnog i, uopće, društveno-ekonomskog ambijenta.