Obilježavanje 20. obljetnice pada helikoptera u kojem je živote izgubilo sedam članova bivše Misije UN-a u BiH 15. rujna. 2017.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je danas na Prokoškom jezeru komemoraciji i obilježavanju 20. obljetnice pada helikoptera u kojem je živote izgubilo sedam članova bivše Misije UN-a u BiH.

Vijence na spomen obilježju na Prokoškom jezeru položio je Predsjednik FBiH, te drugi viskoki dužnosnici, veleposlanici i prijatelji.

Na ovom mjestu trebamo reći hvala svima koji su radili svoj posao, ali su imali i uzvišene ciljeve mira, slobode i izgradnje demokracije u Bosni i Hercegovini i ja to činim s dubokim poštovanjem prema poginulima i obiteljima poginulih.

20 godina nakon ove tragedije mi razmišljamo kako izgraditi demokratsko društvo i pravni sustav koji je jednak za sve narode i svakog pojedinca u BiH. - kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Poručio je kako je naša obveza da se poginulima na najbolji način odužimo, a to je da poštujemo ono što su za nas uradili.