Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u Orašju 03. rujna. 2017.

Posavina i Orašje posljednjih su nekoliko dana bili centar mnogih kulturnih i tradicionalnih događaja koji su okupili uglednike iz političkog, gospodarskog i umjetničkog života iz cijele regije.

U petak, 01. rujna održana je 5. po redu manifestacija Dani Hercegovine u Posavini. Ovoj je manifestaciji nazočio i predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara.

Ovom je prigodom predsjednik Vlade Županije posavske Marijan Klaić uručio Predsjedniku Federacije BiH dar dobrodošlice Županije posavske.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je kako je uvjeren da će ovo biti inspiracija i poticaj svima da još bolje surađuju i da stvaraju potrebne prijateljske odnose.

-Dvije krajnje točke BiH, Posavina i Hercegovina, spajaju sve Hrvate u BiH u vremenima kad nam je zajedništvo najpotrebnije da se odupremo svim turbulencijama u političkom svijetu, a koje se odražavaju i na BiH. U vremenu smo koje pokazuje izrazite težnje ka negiranju pozicije hrvatskog naroda kao konstitutivnog naroda koji može birati svoje predstavnike. - kazao je predsjednik Čavara.

Pod pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića i supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Općine Orašje, u subotu navečer 02. rujna u Orašju su otvoreni 22. Dani hrvatskoga filma.

Tijekom manifestacije predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari uručena je zahvalnica za izuzetan i kontinuiran doprinos Festivalu hrvatskog filma.

Ovogodišnje Dane hrvatskoga filma u Orašju otvorio je film "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića.

 

 

 

 

 

Pokroviteljstva