Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio veleposlanika Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Guillaumea Roussona 03. kolovoza. 2017.

 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog veleposlanika Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Guillaumea Roussona.

Tijekom sastanka se razgovaralo o aktualnoj situaciji u Federaciji BiH i BiH, te o daljnjim prioritetima BiH na putu ka EU.

Veleposlanik Rousson ocijenio je da Republika Francuska i Bosna i Hercegovina imaju čvrste i prijateljske odnose, da je Republika Francuska partner koji snažno pomaže BiH na putu ka EU, NATO-u, te provedbi Reformske agende, te da će se i osobno posvetiti na jačanju bilateralnih odnosa, kao i u poboljšanju i ekonomskih investicija i kulturne suradnje.

Predsjednik Federacije BiH poželio je dobrodošlicu veleposlaniku Roussonu i zahvalio se na potpori koju Republika Francuska pružila i pruža našoj zemlji.

 

Izrazio je zadovoljstvo zbog prijateljskih odnosa ovih dviju zemalja, te istaknuo da očekujemo još veću potporu Republike Francuske, jedne od najutjecajnijih zemalja EU na EU putu i NATO putu, a i pomoć u jačanju pravnog sustava ove zemlje i stvoriti pozitivan ambijent za ulaganja.

 

Diplomatski odnosi