Osigurana sredstva za Projekt podrške zapošljavanju 20. lipnja. 2017.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je danas Ukaz o proglašenju Odluke o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvitak (IBRD) za Projekt podrške zapošljavanju.

Ovom se Odlukom osiguravaju sredstva u iznosu od 29.447.500 EUR, što je 60% od ukupno odobrenih sredstava za Bosnu i Hercegovinu, koja iznose 50 milijuna EUR.

Sredstva iz ovog zajma će se koristiti za financiranje Projekta podrške zapošljavanja čiji je cilj doprinos širem programu zapošljavanja. Program će se fokusirati na povećanje zaposlenosti i pristup radnim mjestima jačanjem opsega i pružanja usluga aktivnih mjera tržišta rada (ALMP) javnih službi za zapošljavanje.

Odluku o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvitak (IBRD) za Projekt podrške zapošljavanju usvojio je Parlament Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici Zastupničkog doma dana 25. 4. 2017. godine i na sjednici Doma naroda dana 1. 6. 2017. godine.

Zakon nakon Ukaza Predsjednika Federacije BiH, stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenim novinama Federacije BiH“.

Potpisivanje ukaza