Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao na okruglom stolu o značaju lokalnih medija 19. lipnja. 2017.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara sudjelovao je danas na okruglom stolu na temu "Uloga i značaj lokalnih medija - odnosi i komunikacija s vladinim i nevladinim sektorom" koji je organiziran u povodu 25. obljetnice Radio Viteza.

Ravnateljica JU Radio Vitez, Dragana Sivonjić kazala je da za četvrt stoljeća rada Radio Vitez nije primio nijednu pritužbu za svoj rad, pri tom istaknuvši da i dalje imaju problem sa financiranjem, kao i mnogi lokalni mediji.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao je na svim rezultatima i pozitivnim pričama Radio Viteza, te se osvrnuo na suradnju s lokalnim medijima u Federaciji BiH.

Poručio je da je potreban pozitivan odnos prema lokalnim medijima da bi mediji mogli izvršavati svoju zadaću jer svi imamo potrebu za lokalnim informacijama koje ne možemo naći u drugim medijima. Kada mediji prenesu informaciju, manje mjesta ostaje dezinformacijama! Trebamo graditi lokalne medije koji su privlačni sposobnim kadrovima. - kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Prvi ravnatelj Radio Viteza, Zvonimir Čilić je istaknuo da Radio Vitez nijednom nije spomenut u negativnom kontekstu na Međunarodnom sudu u Haagu i sudovima u BiH, što pokazuje značaj i kvalitetu rada ovog lokalnog medija.

Na okruglom stolu o ulozi i značaju lokalnih medija sudjelovali su predstavnici OSCE-a, nevladinog sektora, lokalne vlasti, predstavnici portskih udruženja.