Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na donatorskoj večeri za Hrvatski kulturni centar “Sveti Franjo” u Tuzli 16. lipnja. 2017.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara sinoć je u Zagrebu nazočio donatorskoj večeri za završetak izgradnje Hrvatskog kulturnog centra “Sveti Franjo” u Tuzli, kojeg grade franjevci Bosne Srebrene.

Donatorskoj večeri, pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, nazočio je državni vrh Republike Hrvatske, veliki broj visokih dužnosnika i zvaničnika iz BiH, te prijatelja i donatora ovog projekta.

Prema riječima gvardijana Franjevačkog samostana u Tuzli fra Mario Divković sama donatorska večer će omogućiti nastavak izgradnje centra u kojem će prikazati rad franjevaca u Tuzli i Hrvata Tuzlanske županije.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara za svog je nedavnog posjeta Tuzli i Hrvatskom kulturnom centru „Sveti Franjo“ kazao kako je ovo centar koji će okupljati sve Tuzlanke i Tuzlake i biti na ponos svima.

Izgradnju Hrvatskog kulturnog centra još je 2011. godine započeo fra Zdravo Anđić, tadašnji gvardijan Franjevačkog samostana. Njegov značaj odmah je prepoznala Vlada Republike Hrvatske te je, pored ostalih, i Državni ured za Hrvate izvan domovine RH podržao projekt.