Postoji potencijal za jačanje odnosa između Republike Italije i Federacije BiH i BiH 31. svibnja. 2017.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog veleposlanika Republike Italije u BiH Nicolu Minasija.

Tijekom sastanka se razgovaralo o aktualnoj situaciji u Federaciji BiH i BiH, te o daljnjim prioritetima BiH na putu ka EU. Veleposlanik Minasi je kazao da Republika Italija svojom pomoći i ulaganjima može pridonijeti bržem kretanju BiH na putu ka Europskoj uniji, te je istaknuo da će u svojoj misiji predano raditi na održavanju i jačanju dobrih odnosa između Republike Italije i Federacije BiH i BiH.

Složili su se da postoji potencijal za proširenje odnosa između ove dvije zemlje na ekonomskom i kulturnom planu, te u mogućnostima povezivanja gradova i regija ovih zemalja.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je institucijama Republike Italije na dosadašnjoj potpori, istaknuvši kako je iskustvo u EU korisno za našu zemlju. „Očekujem od Republike Italije i EU da nam pomognu da što prije krenemo putem euroatlantskih integracija jer taj put nema alternativu. Jedino prihvaćanjem europskih vrijednosti možemo poboljšati prilike u BiH.“, istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Diplomatski odnosi