Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao s predstavnicima Odjela za branitelje HNS-a 10. svibnja. 2017.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je danas s predstavnicima Odjela za branitelje HNS-a. Sastanku su nazočili: Slavno Marin, Martin Frančešević, Mladen Begić, Ivo Šandrk.

Tijekom sastanka informirali su Predsjednika Federacije BiH o trenutnom stanju i problemima branitelja, te posebno problemima vezanih za reviziju prava branitelja. Predstavnici Odjela za branitelje HNS-a istaknuli su problematiku vezanu za Odluku o zapovjednim dužnostima vlade F BiH. 

Istaknuli su da sa posebnom pozornošću treba se odnositi spram zakona vezanih za braniteljsku populaciju i to: Zakon o izmjenama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju, Zakona o izmjenama Zakona o pravima branitelja i njihovih obitelji, te Zakona o izmjenama Zakona o ministarstvima u F BiH , te Zakon o udrugama od posebnog značaja u Federaciji BiH. 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je kako sve institucije države koje sudjeluju u procesu ostvarivanja braniteljskih prava moraju raditi u skladu s Ustavom i zakonima Federacije BiH i BiH i da nitko nema pravo uspostavljati paralelne parasustave ustavnim i zakonskim institucijama F BiH.