Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara otvorio simpozij gastroenterologa i hepatologa u Mostaru 28. travnja. 2017.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara otvorio je danas u Mostaru 16. Euroazijski kongres gastroenterologa i kirurga, te 6. Znanstvenu konferenciju Asocijacije gastroenterologa i hepatologa Mostar.

Ovo je jedan od najvećih medicinskih skupova u BiH i okruženju ove godine na kojem će biti prezentirane najaktualnije teme iz područja gastroenterologije i abdominalne kirurgije. 

U svom prigodnom obraćanju predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je: „Raduje me što je ovaj događaj okupio eminentne stručnjake iz područja gastroenterologije iz naše zemlje i okruženja, te Turske, Japana, Azerbajdžana, Bangladeša, kao i ostalih zemalja euroazijskog područja. Stalno usavršavanje u ovoj je profesiji izuzetno važno, zato i od ovog skupa očekujemo napredak i pomjeranje granica.“

Na ovom se kongresu i simpoziju, koji se održava u organizaciji Euroazijske gastreoenterološke asocijacije, Asocijacije gastroenterologa i hepatologa BiH i Udruge kirurga Federacije BiH, očekuje sudjelovanje oko 200 sudionika iz regije i euroazijskog područja.