Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio općinu Busovača 27. travnja. 2017.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je danas općinu Busovača.

Također, u posjeti općini Busovača bio je i federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić.  Na sastanku su razgovarali s općinskim načelnikom Asimom Mekićem, predsjedateljem Općinskog vijeća Busovača Josipom Mravkom.

Tijekom sastanka potpisan je ugovor o financiranju izgradnje puta Rijeka – Vraniska u vrijednosti od 90.000 KM uz sufinanciranje općine Busovača i općine Vitez.

Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH značajno je pomoglo u realizaciji infrastrukturnih projekata u općini Busovača, ali i dalje postoji veliki broj neurađenih projekata u povratničkim naseljima u općini Busovača.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o mogućnostima financiranja infrastrukturnih projekata u povratničkim naseljima u općini Busovača gdje nedostatak infrastrukture utječe na život povratnika i održivi povratak.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara naglasio je da se sufinanciranjem infrastrukturnih projekata od stane federalnih institucija nastoji poboljšati uvjete života u lokalnim zajednicama, osigurati bolje uvjete za život povratnika.