Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara sudjeluje na Znanstveno-stručnom skupu „Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji europskih vrijednosti“ 16. ožujka. 2017.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazoči Znanstveno-stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem „Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji europskih vrijednosti?“ koji se održava danas i sutra u hotelu Grand u Neumu.

U uvodnom dijelu govorili su:Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru, a pozdravne govore nazočnima uputili su i Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu i predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske.

Nazočnima se potom obratila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je poručila da Hrvatska očekuje žurno donošenje novog izbornog zakona koji će jamčiti jednakopravnost sva tri naroda.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u svom je govoru kazao kako će neumski skup rezultirati zaključcima koji će definirati jasan strateški put i odrednice za poziciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Uvodno predavanje održao je Davor Ivo Stier, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, a prvi panel održan je na temu "Povijest, kultura, jezik i obrazovanje Hrvata Bosne i Hercegovine.

Skup se održava u organizaciji Ureda Hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, a suorganizatori skupa su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u BiH (HAZU BiH), Odjel za znanost i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS), Sveučilište u Mostaru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, te Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) iz Mostara.