Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na svečanom prijemu u povodu obilježavanja Dana neovisnosti BiH 01. ožujka. 2017.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je večeras u Predsjedništvu BiH svečanom prijemu u povodu obilježavanja Dana neovisnosti BiH.

Domaćini prijema bili su hrvatski i bošnjački članovi Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i Bakir Izetbegović koji su u svojim obraćanjima poslali jedinstvene poruke da se svi narodi u BiH trebaju okrenuti jedni drugima i da napredovati možemo samo ako djelujemo usuglašeno i zajedno.

U izravnom prijenosu svečanog prijema koji je upriličila BHRT predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao je Dan neovisnosti svim stanovnicima BiH koji slave ovaj dan, te poručio da moramo istodobno rješavati više problema da bismo spriječili političke krize kojima smo i ovih dana svjedoci.

“Jer kad imamo pozitivan ambijent u zemlji, otvaramo put investicijama, a samim tim i boljoj poduzetničkoj klimi, otvaranju radnih mjesta i boljoj budućnosti. Vjerujem da ova država ima potencijala i da mnogo toga možemo napraviti, mislim da kroz reforme Ustava i Izbornog zakona trebamo onemogućiti da netko drugome bira predstavnike u vlasti i to nakon 25 godina samostalnosti BiH. Trebamo stabilizirati odnose među narodima i stvoriti pozitivan ambijent, te koristiti potencijale ove zemlje.” poručio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.