Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na obilježavanju Dana općine Odžak. 08. veljače. 2017.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je danas obilježavanju Dana općine Odžak.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Odžaka.

Na svečanoj sjednici nazočnima se obratio predsjedatelj Općinskog vijeća Mujo Puzić koji je čestitao Dan općine i izrazio zadovoljstvo suradnjom Općinskog vijeća i načelnika Ivankovića što donosi dobro svakom pojedincu u ovoj lokalnoj zajednici.

Načelnik općine Odžak Jakov Ivanković istaknuo je nekoliko izuzetno važnih infrastrukturnih projekata u općini Odžak, među kojima je najznačajniji izgradnja mosta na rijeci Savi koji je stvarna promjena jer povezuje BiH sa susjednom Republikom Hrvatskom i EU. Jedan od važnih projekata čiji se završetak očekuje tijekom 2017. godine. "Kroz 2017. planiramo izgradnju poslovnih zona u Odžaku čime stvaramo uvjete za budući razvoj ove općine. Svrha svih ovih ulaganja je stvaranje povoljnijih uvjeta za život kroz otvaranje radnih mjesta i sprječavanje odlaska mladih. Iako je malo mjesto Odžak može ponuditi uvjete za lijep život, ali ga moramo zajedničkim snagama učiniti privlačnim za investitore. poručio je općinski načelnik Jakov Ivanković.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara poručio je da općina Odžak ima prostorne i ljudske potencijale da unaprijedi stanje u opcini i da bude mjesto ugodno za život u koje će se dolaziti . Europske integracije BiH pružaju prigodu i opcini Odžak da ostvari i svoje interese i u punoj suradnji sa institucijama Federacije BiH.

Istaknutim građanima i ustanovama uručena su općinska priznanja za njih doprinos razvoju Odžaka.

Dan općine